8 juni 2024
13:00

IF Karlstad Fotbollutveckling

Referat: Sörstafors-Kolbäck FK - IF Karlstad Fotbollutvec...

En förlust som svider och så här direkt efter slutsignalen är det svårt att göra en helt objektiv analys. Jag nöjer mig med att konstatera att Sörstafors-Kolbäck vinner med 2-1 efter att fått matchen dit de ville. Ett tidigt mål i minut 17 som andas en väldigt klar offside, men det får en titt på VEOn bekräfa. Och oavsett så hjälper det inget utan målet är inskrivet i protokollet. U-laget kommer igen och kvitterar genom Hannes efter drygt 30 minuter. Sörstafors-Kolbäck skapar minimalt konstruktivt spel utan satsar allt på längre bollar och vinna dueller samt att dra nytta av långa inkast och hörnor. Detta lönar sig på en torr svårspelad plan och ger också ett segermål på ett inkast som skarvas vidare och dunkas in i mål. U-laget försöker få till en push, men saknar nycklarna för att dyrka om ett desperat kämpande hemmalag.

Killarna gör trots allt en bra insats och hade lägen att få med sig 3 poäng hem. Sörstafors-Kolbäck utnyttjade sina chanser och visade stark moral. Lika tyst som de tvar i bortalagets omkädningsrum lika livat var det i hemmakabyssen. Hur svårt det än är att smälta det så är detta ändå charmen med fotbollen att resultaten inte alltid speglar matchbilden.

Som jag inledde är det svårt att vara helt objektiv, men den som vill ha andra sidan av myntet får läsa det på hemmalagets hemsida eller sociala medier.